Forssten - F. Larsson (C) - Sjöberg
Sjösvärd

Bänken: Björnrud, M. Persson, Granäng, C. Olsson, Marek

Äntligen dags för årets första gräsmatch! Underlaget på Sälöfjordsvallen var ganska ojämnt, som brukligt när det gäller naturgräs så här års. Men känslan är ändå helt annorlunda mot att spela på en plastmatta!

RUF inledde matchen på ett ganska piggt sätt. Offensiven, med nya Lukas Ekdahl i spetsen, var aktiva i spelet. Den där sista passningen eller avslutet satt dock inte riktigt. RUF var ändå nära ett ledningsmål vid ett par tillfällen. Bland annat gick mittbacken Filip Larsson på en offensiv utflykt som slutade med en stolpträff. Lukas Ekdahl fick också ett hyfsat läge med fel fot, men målvakten kunde avstyra.

Efter 20 minuters spel var det istället hemmalaget som tog ledningen. En mycket fin boll från högerkanten hittade en forward mellan Romelandas backar. Anfallaren tog emot och visade stor sinnesnärvaro när han lyfte bollen över Romelandas målvakt som var på mellandistans, på väg ut för att täcka vinklar. 1-0.

I mitten av halvleken var spelet ganska jämnt en period, men mot slutet kunde RUF börja trycka på igen. Man lyckades dock inte få till det i de avgörande momenten, samtidigt som Warta då och då kom fram i hyfsade kontringslägen. 1-0 stod sig till pausvilan, ett resultat som Romelanda kände att man nog skulle kunna vända på.

Den andra halvleken hinner knappt börja innan RUF lyckas kvittera. Efter ett par minuter räddar Alfons Svensson snyggt kvar bollen på offensiv planhalva, och efter lite samspel på högerkanten kan han till slut passa in bollen i straffområdet. Där mötte Daniel "LB" Bengtsson upp och rullade in 1-1 via stolpen.

En period efter kvitteringsmålet är RUF det starkare laget. Warta fick mest koncentrera sig på försvarsspel, men man lyckas bra med att freda sitt mål. Någonstans mitt i halvleken kom sedan en lite märklig situation. En längre boll spelas upp mot en Wartaforward som ser ut att bli fri. Sjösvärd i målet lyckas dock möta upp och få undan bollen i kamp med hemmaspelaren. Till RUF-spelarnas stora förvåning blåser domaren för straff och visar upp det gula kortet för Romelandas målvakt. Efter samtal med den assisterande domaren tar han dock tillbaka detta beslut och ger istället inspark till RUF. En eloge till domarteamet som visar mod att ändra ett felaktigt beslut!

Efter denna situation har Warta en lite bättre period i matchen. Man skapar ett par inläggslägen och hörnor och RUF:s målvakt, som dittills hade haft en ganska lugn tillställning, fick göra ett par räddningar. I den 78:e minuten kommer matchens andra ledningsmål för hemmalaget. En hörna från höger i anfallsriktningen slås in mot den bortre stolpen. Bollen avslutas mot mål, men Sjösvärd lyckas rädda på mållinjen. Därefter försöker en RUF spelare rensa undan bollen men det vill sig inte bättre än att bollen studsar rakt på en motståndare och in i mål. 2-1.

RUF gör sitt bästa för att skaka av sig besvikelsen och man börjar återigen satsa framåt ordentligt samtidigt som hemmalaget faller ner och försöker försvara sin ledning. Romelanda skapar ett par bra chanser, bland annat på hörnor, och man är flera gånger nära att kvittera.

I matchens sista spelminut spelas bollen in från vänsterkanten mot Isak Karlsson. En Wartaförsvarare går hårt åt Romelandas unga anfallare och domaren pekar på straffpunkten. Denna gång kvarstår beslutet och Alfons Svensson prickar säkert in kvitteringen från 11-meterspunkten! Omedelbart efter avsparken blåser domaren sedan för full tid och lagen kunde konstatera att det blev delade poäng.

Sammanfattningsvis en godkänd insats av ett skade- och sjukdomsdrabbat Romelanda. Sett till antalet målchanser är känslan att man kanske ändå borde ha vunnit denna match, samtidigt hamnar man i underläge två gånger och möter ett tungt hemmalag. Kryss får nog sägas vara rättvist! Nästa omgång är det äntligen dags för hemmamatch igen. Då väntar hittills obesegrade Kärra KIF på Romevis gräs. En härlig utmaning som förhoppningsvis bjuder på en bra fotbollsmatch!